Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin

12 ianuarie 2009, 17:32

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a sesizat, la data de 8 ianuarie 2008, Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin cu privire la infracţiunea de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, săvârşită de către domnul CONSTANTIN GHERGHE, Primar al Municipiului Drobeta Turnu-Severin.

Conform actului normativ menţionat, Agenţia Naţională de Integritate a demarat din oficiu procedura de verificare a averii domnului CONSTANTIN GHERGHE. Din analiza declaraţiilor de avere completate şi depuse de acesta în perioada 2005-2008, precum şi a altor documente solicitate instituţiilor competente, s-au constatat următoarele:

- domnul Constantin Gherghe a înscris bunuri ce nu figurează în evidenţele direcţiilor de impozite şi taxe în aria cărora sunt arondate;

- în declaraţia de avere întocmită pentru anul fiscal 2004, semnată la data de 06.05.2005, este menţionată înstrăinarea unui autoturism Mercedes, deşi în evidenţele Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale a Municipiului Drobeta Turnu-Severin figura înregistrat un autoturism BMW.

Aceste aspecte au fost apreciate ca fiind indicii cu privire la săvârşirea de către domnul CONSTANTIN GHERGHE a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căruia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului competent.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 12 ianuarie 2008


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024