Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

18 decembrie 2008, 14:17

Agenţia Naţională de Integritate, în baza Legii 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că domnul DUMITRESCU MIRCEA, fost Consilier Judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, nu ar fi respectat prevederile legale privind regimul juridic al incompatibilităţilor.

Din verificările efectuate, s-a constatat că domnul DUMITRESCU MIRCEA s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu luna iulie 2007, întrucât acesta a deţinut atât funcţia de Consilier Judeţean în cadrul Consiliul Judeţean Teleorman, cât şi pe cea de Director General la S.C. APA SERV S.A., societate comercială de interes local, înfiinţată printr-o hotărâre a Consiliului Local Alexandria.

De asemenea, în baza documentelor solicitate Consiliului Judeţean Teleorman, s-a constatat că domnul DUMITRESCU MIRCEA nu a depus declaraţia de interese la data încheierii mandatului de Consilier Judeţean, motiv pentru care i s-a întocmit procesul verbal de contravenţie prin care a fost sancţionat cu o amendă în cuantum de 500 lei. Potrivit Legii nr.144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, "nedepunerea declarației de avere și a declaraţiei de interese în termenele prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei şi declanşarea din oficiu a procedurii de control".

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 18 decembrie 2008


Related news: Back

11 984 354

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 15.04.2024