Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

9 decembrie 2008, 12:24

Agenţia Naţională de Integritate, în baza Legii 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a constatat că domnul SERAFIN NICOLAE, în calitate de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Podeni, Judeţul Mehedinţi, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 14.07.2008, întrucât acesta deţine atât funcţia de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Podeni, cât şi pe cea de funcţionar public (Referent) în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Orşova.

La momentul validării în funcţia de Consilier local al Comunei Podeni, domnul Serafin Nicolae a fost suspendat, conform prevederilor legale, din calitatea de funcţionar public deţinută în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Orşova.

Starea de incompatibilitate a intervenit potrivit prevederilor art. 91, alin. (1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, după data de 14.07.2008, data la care domnul Serafin Nicolae a solicitat reluarea activităţii de funcţionar public (referent) în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Orşova.

Domnul Serafin Nicolae, în calitate de ales local, a avut posibilitatea de a pune capăt stării de incompatibilitate în care se află, potrivit prevederilor Legii nr. 161/2003, care stipulează la art. 91, alin 3 faptul că “Alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie. Alesul local care devine incompatibil prin aplicarea prevederilor prezentei sancţiuni este obligat să demisioneze din una dintre funcţiile incompatibile în cel mult 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi”.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 9 decembrie 2008


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024