Fals în declarații – Nedeclarare venituri din jocuri de noroc în cuantum total de peste 180.000 Lei și Avere nejustificată

14 aprilie 2022, 09:00
 
Agenția Națională de Integritate a constatat indicii referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații sau existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate, în cazul a 4 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:
 
 
HONGU MIHAI,
 
fost Funcționar public cu statut special (agent de poliție) în cadrul Poliției Stațiunii Târgu Ocna – I.PJ. Bacău
 
 
 AVERE NEJUSTIFICATĂ ȘI SESIZARE PARCHET 
 
Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 92.897 Lei între averea dobândită și veniturile realizate de către HONGU MIHAI, în perioada exercitării funcției publice.
 
Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Bacău, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către HONGU MIHAI, în perioada exercitării funcției publice.
 
Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către HONGU MIHAI a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 21.104 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.
SCORȚAN CRISTINEL-CORNELIU,
 
Funcționar public cu statut special
(subcomisar de poliție) în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române
 SESIZARE PARCHET
 
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către SCORȚAN CRISTINEL-CORNELIU a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 72.771 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.
 
OPREA ADRIAN,