Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 - Bucureşti

3 decembrie 2008, 16:34

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a dispus, la data de 3 decembrie 2008, sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 - Bucureşti cu privire la săvârşirea de către domnul STELIAN FEDORCA, inspector general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, a infracţiunii de fals în declaraţii, infracţiune prevăzută şi pedepsită de    art. 292, Cod Penal.

Agenţia Naţională de Integritate, în baza Legii 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că domnul Stelian Fedorca nu a respectat dispoziţiile legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese.

Deşi în declaraţia de avere pentru anul fiscal 2007, depusă la data de 31.01.2008, la Capitolul “VII. Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat”, punctul “8. Venituri din alte surse”, sunt menţionate veniturile obţinute din consiliere în cadrul Consiliului de Conducere al Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară (C.E.N.A.F.E.R.), precum şi veniturile obţinute în calitate de expert în cadrul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (A.R.A.C.I.P.), aceste funcţii nu se regăsesc înscrise în declaraţia de interese depusă la aceeaşi dată.

Având în vedere cele de mai sus, au rezultat indicii temeinice privind săvârşirea de către domnul Stelian Fedorca a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art.292, Cod Penal.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 3 decembrie 2008


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024