Comunicat privind vizita unei delegaţii oficiale a Agenţiei Naţionale de Integritate în Franţa

28 noiembrie 2008, 12:27

În perioada 24 – 28 noiembrie 2008, cu sprijinul Ambasadei Republicii Franceze în România, o delegaţie a Agenţiei Naţionale de Integritate, condusă de Preşedintele instituţiei, domnul Alexandru Cătălin MACOVEI, a efectuat o vizită de lucru în Franţa.

Evenimentul a inclus o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei din Franţa. Printre acestea s-au numărat: Serviciul Central de Prevenire a Corupţiei (S.C.P.C.), cu competenţe în culegerea de informaţii şi observaţii asupra nivelului corupţiei din Franţa, acordarea de asistenţă cu privire la legalitatea actelor aferente licitaţiilor publice şi în identificarea eventualelor necesităţi de modificare a legislaţiei, Comisia Naţională a Fondurilor de Campanie şi a Finanţării Politice, T.R.A.C.F.I.N., cu atribuţii în identificarea circuitelor financiare clandestine şi Comisia pentru Transparenţă Financiară a Vieţii Politice, cu atribuţii similare Agenţiei Naţionale de Integritate.

În urma acestei vizite, Agenţia Naţională de Integritate intenţionează demararea mai multor proiecte care să includă încheierea de Protocoale de colaborare cu Serviciul Central de Prevenire a Corupţiei (S.C.P.C.) şi Comisia pentru Transparenţă Financiară a Vieţii Politice, identificarea posibilităţilor de a avea acces la F.I.C.O.B.A. (bază de date ce înregistrează informaţii financiare cu privire la aproape 80 milioane persoane din Franţa), facilitarea schimbului de informaţii cu Comisia Naţională a Fondurilor de Campanie şi a Finanţării Politice. Mai mult, se va lua în considerare şi asigurarea pregătirii profesionale a inspectorilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate, pregătire asigurată de către experţi din cadrul instituţiilor menţionate anterior.

Delegaţia Agenţiei Naţionale de Integritate a fost însoţită pe tot parcursul vizitei de către doamna Marie Leclair, magistrat asistent, delegat în România pe lângă Ministerul Justiţiei.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 28 noiembrie 2008 


 Vizită Delegaţie A.N.I. în Franţa Vizită Delegaţie A.N.I. în Franţa 
 Vizită Delegaţie A.N.I. în Franţa  Vizită Delegaţie A.N.I. în Franţa


Related news: Back

11 984 354

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 15.04.2024