Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1

18 iunie 2009, 15:47

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, a sesizat, la data de 18 iunie 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Municipiul București, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către domnul ULMANU VLAD, Rectorul Universităţii „Petrol și Gaze” din Ploiești, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Agenția s-a sesizat din oficiu ca urmare a nedepunerii de către domnul Ulmanu Vlad a declarațiilor de avere și de interese în termenul prevăzut la art. 42, alin. (2) din Legea nr. 144/2007.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că domnul Ulmanu Vlad a depus spre înregistrare o declarație de avere ce cuprinde date incomplete, întrucât nu au fost înscrise toate veniturile realizate în cursul anului 2007, după cum urmează:

- venituri din salariile încasate de la S.C. PETROCONSULT S.R.L., Universitatea „Politehnica” din Bucureşti, Centrul Zonal de Formare Profesională a Adulţilor S.R.L., Universitatea Tehnică Petroşani, Universitatea „Transilvania” Braşov, în sumă totală de 11.434 lei;

- venituri din dividende încasate de la S.C. STIMPEX S.A. și S.C. POLITEH S.A., în cuantum de 48.860 lei;

- venituri din dobânzi obținute de la S.C. POLITEH S.A., în cuantum de 6.450 lei.

Aceste aspecte constituie indicii temeinice privind săvârșirea de către domnul Ulmanu Vlad a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Municipiul București.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 18 iunie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024