Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa

18 noiembrie 2008, 10:23

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a dispus, la data de 18 noiembrie 2008, sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa cu privire la săvârşirea de către domnul TIBERIU PĂDUREAN, Viceprimar al Municipiului Reşiţa, a infracţiunii de fals în declaraţii, conform art. 292 Cod Penal.

Agenţia Naţională de Integritate, în baza legii 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că domnul Tiberiu Pădurean nu a respectat dispoziţiile legale privind conflictul de interese şi completarea declaraţiilor de avere.

Urmare a analizării declaraţiilor de avere şi de interese depuse la data de 17.01.2008 şi la data de 04.07.2008, precum şi a documentelor solicitate instituţiilor competente, a rezultat faptul că domnul Tiberiu Pădurean nu a menţionat în totalitate bunurile deţinute în coproprietate cu familia sa. În consecinţă, au rezultat indicii temeinice cu privire la săvârşirea de către domnul Tiberiu Pădurean a infracţiunii de fals în declaraţii, conform art. 292 Cod Penal.

De asemenea, din analiza documentelor a mai rezultat faptul că domnul Tiberiu Pădurean, Viceprimar al Municipiului Reşiţa şi, în acelaşi timp, coordonatorul societăţilor comerciale din subordinea Consiliului Local Reşiţa, se află în conflict de interese, întrucât nu şi-a făcut cunoscut interesul personal privind societatea comercială ECHINOX COM SRL, administrată de fiul acestuia, Călin Tiberiu Pădurean.

Prin această omisiune, domnul Pădurean a creat cu bună ştiinţă avantaje şi beneficii nejustificate SC ECHINOX COM SRL, societate administrată până la data de 01.07.2004 de către acesta, ulterior acestei date, firma fiind administrată de către fiul acestuia, Călin Tiberiu Pădurean, încălcând prevederile Legii nr. 393/2004 privind Statutul Aleşilor Locali şi ale Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. În acest sens, s-a dispus efectuarea de verificări într-un nou dosar, în vederea identificării actelor juridice şi administrative încheiate cu încălcarea regulilor privitoare la conflictul de interese şi stabilirea eventualelor sancţiuni.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 18 noiembrie 2008


Related news: Back

11 984 354

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 15.04.2024