Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

17 iunie 2009, 13:50

Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că domnul ADRIAN GORUN se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține atât funcția Secretar General al Comisiei Naționale de Prognoză, cât și calitatea de membru al unui partid politic.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, Agenția a declanșat procedura de verificare cu privire la posibila stare de incompatibilitate în care s-ar afla domnul Adrian Gorun, pe de o parte înalt funcționar public, iar, pe de altă parte, candidat la Alegerile Parlamentare 2008 pentru Camera Deputaților din partea unui partid politic.

Potrivit dispozițiilor art. 34, alin (3) din Legea 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, “înalții funcționarii publici și funcționarii publici de conducere pot candida pentru funcții de demnitate publică numai după încetarea, în condițiile legii, a raporturilor de serviciu”. De asemenea, în conformitate cu prevederile art. 98, alin. (3) din Legea nr. 161/2003, ”funcționarii publici care, potrivit legii, fac parte din categoria înalților funcționari publici nu pot fi membri ai unui partid politic, sub sancțiunea destituirii din funcție”.

Menționăm faptul că suspendarea domnului Adrian Gorun din funcția publică de Secretar General al Comisiei de Prognoză, prin Decizia Primului - Ministru din data de 30.04.2009, nu are drept consecință încetarea stării de incompatibilitate în care se află începând cu luna septembrie 2008, dată la care a devenit membru al unui partid politic.

În consecință, s-a dispus comunicarea actului de constatare domnului Prim - Ministru al Guvernului României.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 17 iunie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024