COMUNICAT - Avere nejustificată, Incompatibilitate, Conflict de interese administrativ şi Sesizare Parchet – 17 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010

10 mai 2021, 09:35
 
Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 17 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:
 
 
RADU ION,  
fost Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei
INCOMPATIBILITATE
În perioada 26 mai 2015 – 06 iunie 2019, a deținut simultan cu funcția de Secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei (în prezent Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri) și funcția de membru al Consiliului de Administrație al unei societăți pe acțiuni, de tip închis, la care Statul Român este acționar unic, încălcând astfel dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c) și lit. f) din Legea nr. 161/2003.
 
INDRIEȘ MARIUS SORIN, Funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române
 
AVERE NEJUSTIFICATĂ
Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 124.420,16 Lei (echivalentul sumei de 30.190,12 Euro) între averea dobândită și veniturile realizate de către INDRIEȘ MARIUS SORIN, pe perioada exercitării funcției publice.
 
Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către INDRIEȘ MARIUS SORIN.
 
DIACONU-ROȘU IULIEA,  
Funcționar public în cadrul Tribunalului Prahova
AVERE NEJUSTIFICATĂ
Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum 80.503,85 Lei (echivalentul sumei de 21.025,6 Euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către DIACONU-ROȘU IULIEA,pe perioada exercitării funcției publice.
 
Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Ploiești, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către DIACONU-ROȘU IULIEA.