Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti

27 octombrie 2008, 11:12

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor legii 144/2007 cu modificările şi completările ulterioare, a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu privire la săvârşirea de către domnul RĂDOI AURELIAN, agent de poliţie la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 292 Cod penal şi suspendarea verificării administrative până la soluţionarea cauzei de către organul judiciar.

În conformitate cu dispoziţiile art.3 alin.2 din Legea nr. 144/2007, în urma materialelor apărute în mass media cu privire la averea domnului Radoi Aurelian, Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu.

În urma analizării declaraţiilor de avere, precum şi a documentelor suplimentare solicitate instituţiilor competente, au rezultat indicii temeinice că acesta a dobândit o avere ce depăşeşte veniturile realizate.

Astfel, s-au constatat următoarele:

- domnul Radoi Aurelian nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse în anii 2003, 2005, 2007 bunuri deţinute şi înstrăinate;
- agentul de poliţie a menţionat mai multe bunuri decât deţine în realitate, precum şi alţi ani de dobândire a acestor bunuri.

Domnul Radoi Aurelian este cercetat şi de către Direcţia Naţională Anticorupţie în stare de arest preventiv pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 27 octombrie 2008


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024