COMUNICAT - Incompatibilitate și conflict de interese administrativ – 4 Funcționari publici

5 ianuarie 2021, 17:00
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă în cazul a patru funcționari publici, după cum urmează:
1. OLTEAN DANIEL ILIE,
Funcționar public cu statut special în cadrul Penitenciarului Miercurea Ciuc
INCOMPATIBILITATE
Începând cu data de 24 octombrie 2016, a deținut și exercitat simultan atât funcția publică cu statut special în cadrul Penitenciarului Miercurea Ciuc, cât și calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, activitățile desfășurate de către acesta în sectorul privat, fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate în calitate de funcţionar public cu statut special.
 
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborat cu dispozițiile art. 51 din Legea nr. 293/2004 (lege în vigoare până la data de 01.08.2019) și cu dispozițiile art. 122 din Legea nr. 145/2019 (lege în vigoare începând cu data de 02.08.2019).
2. ARDELEAN-OLTEAN IONUȚ-MIHAI, Funcționar public cu statut special în cadrul Penitenciarului Oradea
INCOMPATIBILITATE
În perioada 06 aprilie 2017 – 19 ianuarie 2018, a exercitat simultan funcția publică cu statut special în cadrul Penitenciarului Oradea și calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, atribuţiile desfășurate de către acesta în sectorul privat, fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate în calitate de funcţionar public cu statut special.
 
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
3. TANASĂ CARMEN,
Funcționar public în cadrul Primăriei Orașului Târgu Neamț, Județul Neamț și fost Funcționar public de conducere (director) în cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În perioada exercitării funcției publice de conducere (director) în cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale - Direcția Economico- Financiară, Resurse Umane și Administrativ, având un interes personal de natură patrimonială, a semnat acte administrative, respectiv ordinele privind detașarea soțului de la o societate comercială la Agenția Națională pentru Resurse Minerale.
 
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. (c) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 79, alin. (2) și (3) din același act normativ.
4. MIHĂILESCU RĂZVAN,
fost Funcționar pu