COMUNICAT - Incompatibilitate, Conflict de interese administrativ, Avere nejustificată și sesizare Parchet – 17 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010

5 noiembrie 2020, 09:00
 Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul
de interese de natură administrativă și averea nejustificată sau a sesizat organele de
urmărire penală, în cazul a 17 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după
cum urmează:

1. MOCANU IOAN,
fost Funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța
AVERE NEJUSTIFICATĂ
Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 562.220 lei (aprox. 141.831 euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către MOCANU IOAN, fost funcționar public cu statut special (ofițer de poliție) în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în perioada exercitării funcției publice.
 
Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției publice de către MOCANU IOAN. 
2. BUTNARU MARIAN,
fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Medgidia, Județul Constanța
 
INCOMPATIBILITATE
În perioada 30 martie 2018 – 02 mai 2019, societatea comercială al cărei administrator este soția persoanei evaluate, iar fiul și fiica acesteia dețin calitatea de asociaţi, a încheiat în calitate de prestator, un număr de 6 contracte de prestări de serviciicu Spitalul Municipal Medgidia (în calitate de achizitor), în valoare totală de aproximativ 1.365.704 lei.
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90,alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003.
3. DERMENGIU MELANIA,
fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Orașului Ghimbav, Județul Brașov
 
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 30 august 2017, în baza căreia între UAT Oraș Ghimbav, în calitate de instituție finanțatoare și Asociația Sportivă „Cetățenii Ghimbav”, reprezentată de soțul persoanei evaluate, în calitate de președinte, a fost încheiat un contract în valoare de 100.000 lei, privind finanţarea acţiunilor/activităţilor din cadrul unui program de drept privat, înființa