COMUNICAT - Incompatibilitate, conflict de interese administrativ și sesizare Parchet – 5 aleși locali

29 octombrie 2020, 11:00
 Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese administrativ în cazul a 4 aleși locali și a sesizat organele de urmărire penală în cazul unui ales local, după cum urmează:
1.COSTIN DUMITRU,
Primar al Comunei Negrilești, Județul Bistrița-Năsăud
 
 
 SESIZARE PARCHET
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean, cu privire la posibila încălcare de către COSTIN DUMITRU, Primar al Comunei Negrilești, Județul Bistrița-Năsăud, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal.
În perioada exercitării mandatului de primar :
- a semnat la data de 24 iulie 2017 anunțul privind organizarea concursului pentru ocuparea unei funcții contractuale de execuție, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Negrilești, și adresa prin care Primăria a transmis Agenției Naționale a Funcționarilor Publici anunțul privind organizarea acestui concurs.
- a emis la data de 29 august 2017 Dispoziția privind încadrarea ginerelui său (afin de gradul I), într-o funcție contractuală de execuție, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Negrilești.
 
Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de „conflict de interese penal”, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzute de art. 301, alin. (1) din Codul penal.
2.VLAD MIHĂIȚĂ,
Primar al Comunei Cuca,
Județul Galați
 
 
 CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În exercitarea mandatului de primar (2016 – 2020) a emis la data de 16 mai 2018 Dispoziția privind promovarea în grad profesional superior a soției sale, inspector în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comunei Cuca.
 
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 76,alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
3.FLORIN DIACONU,