COMUNICAT - Incompatibilitate, conflict de interese administrativ şi sesizare Parchet - 3 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010

13 octombrie 2020, 09:00
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau
conflictul
de interese administrativ în cazul a două persoane prevăzute de Legea
nr. 176/2010 și a sesizat organele de urmărire penală în cazul unei persoane cu funcție
de conducere din cadrul unei instituții publice, după cum urmează:

1. MAGDALENA NICULESCU,
actualmente Secretar General Adjunct în cadrul Ministerului Transporturilor și fost funcționar public de conducere în cadrul Ministerului Economiei
 
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În calitate de director al Direcției Juridice și Relații Internaționale din cadrul Ministerului Economiei, a avizat în anul 2018, trei Ordine ale Ministrului Economiei, prin care a fost nominalizată, în vederea alegerii ca administrator provizoriu al unei societăți de către Adunarea Generală a Acționarilor, respectiv a prelungirii duratei mandatului de administrator provizoriu al societății, pecum și în vederea alegerii de către Adunarea Generală a Acționarilor în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al societății.
 
În calitate de președinte al Consiliului de Administrație al societății, persoana evaluată a încasat venituri totale în cuantum de 22.088 lei.
 
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. a) și lit. c) din Legea nr. 161/2003.
 
2. LAZEA DORIN DAN,
fost Membru titular în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune
INCOMPATIBILITATE
În perioadele 28 martie – 03 septembrie 2018, 13 septembrie 2018 – 04 februarie 2019 și 06 februarie – 01 iulie 2019 a deținut și exercitat simultan cu calitatea de membru titular în Consiliul de Administrație al SRTv și funcția de consilier (personal contractual) în cadrul unui grup parlamentar al unui partid politic.
 
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003.
3. MIKLOS ZOLTAN,
 Director al Penitenciarului Miercurea Ciuc, Județul Harghita
SESIZARE PARCHET
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, cu privire la posibila încălcare de către MIKLOS ZOLTAN, Director al Penitenciarului Miercurea Ciuc, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal.