Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

17 iunie 2009, 13:32

Agenţia Naţională de Integritate a fost sesizată de către Comisia de Disciplină a Primăriei Ţicleni, în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la posibila stare de incompatibilitate în care s-ar afla domnul BASARABĂ ION, funcţionar public în cadrul Primăriei Ţicleni.

Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că domnul BASARABĂ ION s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15.09.2007-10.11.2008, întrucât a deţinut simultan atât funcţia publică de Consilier la Primăria Ţicleni, cât şi calitatea de Expert tehnic judiciar la Tribunalul Gorj.

În conformitate cu prevederile art. 94, alin. (1) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea  şi  sancţionarea corupţiei,  calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică  decât cea în care a fost numit, precum  şi cu funcţiile de demnitate publică, iar, conform prevederilor aceluiaşi articol, alin. (2), lit. c  din  legea sus menţionată: „funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează respectiv în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat,  în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoana fizică autorizată”.

În consecință, s-a dispus comunicarea actului de constatare Comisiei de Disciplină a Primăriei Ţicleni, în vederea luării măsurilor legale.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 17 iunie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024