COMUNICAT - Incompatibilitate – 2 funcționari publici

1 noiembrie 2019, 09:00
 
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul unui funcționar public cu statut special și al unui funcționar public, după cum urmează:
 
 
 
1. AȘIBREINER SERGIU-ȘTEFAN, 
Funcționar public cu statut special
 în cadrul Penitenciarului Iași
 INCOMPATIBILITATE
În perioada 10 noiembrie 2017 – 30 mai 2018, a exercitat simultan funcția publică cu statut special de agent operativ în cadrul Penitenciarului Iași și pe cea de agent de securitate în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
 
2. SĂVESCU DAN,  
fost Funcționar public în cadrul Primăriei Comunei Șelimbăr,
 Județul Sibiu
 INCOMPATIBILITATE
In perioada 01 februarie – 25 octombrie 2016 a exercitat simultan funcția publică de execuție (arhitect) în cadrul Primăriei Comunei Șelimbăr și funcția de arhitect în cadrul unui birou individual de arhitectură, încălcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
 
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
 
           Persoanele menționate au încălcat următoarele prevederi legale:
 
       ·art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special