COMUNICAT - Incompatibilitate și conflict de interese administrativ – 3 funcționari publici

30 mai 2019, 15:00

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a trei funcționari publici, după cum urmează:

 

1. RITZINGER ADRIAN BERNHARD,
Funcționar public de conducere (director executiv) în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Brăila, Județul Brăila

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În perioada 06 iunie – 28 octombrie 2016, în calitate de director executiv al AJPIS Brăila, a emis 17 decizii, în exercitarea atribuțiilor de Președinte al Comisiei de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților a Județului Brăila, prin care a creat un avantaj patrimonial soției sale.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. a) și lit. c) și ale alin. (2) din Legea nr. 161/2003.

2. LUNGU MARIAN,
fost Funcționar public în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală - Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați și actual funcționar public în cadrul Primăriei municipiului Focșani, Județul Vrancea

INCOMPATIBILITATE
În perioada 15 noiembrie 2016 – 15 mai 2017 a exercitat simultan funcția publică de consilier superior în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați și funcția contractuală de conducere (director) în cadrul Primăriei municipiului Focșani, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

3. MILIȚĂ MARIAN,
Funcționar public în cadrul Primăriei comunei Dragoș Vodă, Județul Călărași