Comunicat privind sesizarea instanţei

15 septembrie 2008, 08:07

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor legii 144/2007 cu modificările şi completările ulterioare, a dispus la data de 15 septembrie 2008, sesizarea instanţei competente cu privire la BRĂDIŞTEANU ŞERBAN ALEXANDRU, în vederea confiscării sumelor de 3.595.333 euro şi de 500.000 USD, obţinute în mod nejustificat în perioada 2000 – 2004, perioadă în care acesta a deţinut funcţia de senator în Parlamentul României. De asemenea, ANI a mai constatat şi existenţa conflictului de interese în cee ce priveşte achiziţionarea unor echipamente medicale, procedură în cadrul căreia, domnul BRADIŞTEANU ŞERBAN ALEXANDRU  a deţinut calitatea de Preşedinte al Comisiei de Licitaţie.

Agenţia Naţională de Integritate a fost sesizată de către Curtea de Apel Bucureşti în baza legii 144/2007 cu modificările şi completările ulterioare. Sesizarea a făcut obiectul dosarului nr. 17/II/2008.

Din verificarea documentelor anexate sesizării, a declaraţiilor de avere ale domnului BRĂDIŞTEANU ŞERBAN ALEXANDRU precum şi a documentelor suplimentare solicitate instituţiilor competente de către inspectorul de integritate, s-a constatat o diferenţă vădită, nejustificată, între averea dobândită şi veniturile realizate în mod legal de către persoana în cauză. De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate solicită instanţei constatarea nulităţii absolute, anularea contractului de achiziţie în valoare de 11.385.889, 58 euro şi a beneficiilor patrimoniale rezultate în urma încheierii acestuia.

Agenţia Naţională de Integritate este o autoritate administrativă autonomă, cu personalitate juridică, ce funcţionează la nivel naţional, ca structură unică, având ca atribuţii principale asigurarea exercitării funcţiilor şi demnităţilor publice în condiţii de imparţialitate, integritate, transparenţă. Instituţia are menirea de a organiza în mod unitar şi instituţionalizat activitatea de control a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor şi demnităţilor publice, de verificare a conflictelor de interese, precum şi de sesizare a incompatibilităţilor.


DIRECTIA COMUNICARE SI PROTOCOL, 15 septembrie 2008


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024