COMUNICAT - Incompatibilitate și conflict de interese administrativ – 2 persoane cu funcție de conducere din sistemul medical

4 februarie 2019, 14:35

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 2 persoane cu funcție de conducere din sistemul medical, după cum urmează:

 

1. RUDEANU FLORENTINA MIRELA,Manager al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea, Județul Ilfov și Consilier Local în cadrul Consiliului Local Buftea, Județul Ilfov

INCOMPATIBILITATE

În perioada 17 martie 2011 – 17 iunie 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de manager al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie și calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local Buftea, Județul Ilfov, încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.

2. FĂRCĂȘANU (fostă ENE) DELIA PATRICIA,fost Manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

Persoana evaluată a semnat în calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgență Iflov contractul individual de muncă din data de 03 mai 2017, prin care s-a numit pe sine șef secție Clinică ORL din cadrul aceluiași spital, încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 95/2006.


 Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. FĂRCĂȘANU (fostă ENE) DELIA PATRICIA nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Persoanele menționate au încălcat următoarele prevederi legale:

   · art. 178, alin. (1), lit. a) și c) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia: „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică, cu respectarea prevederilor lit. b) şi alin. (6); […] c) alte situaţii decât cele prevăzute la lit. a) şi b) în care managerul sau soţul/soţia, rudele ori afinii managerului până la gradul al IV-lea inclusiv au un interes de natură patrimonială care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a funcţiei de manager […]”.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

 

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024