COMUNICAT – Agenția Națională de Integritate preia Vicepreședinția Network for Integrity

11 decembrie 2018, 16:00
Agenția Națională de Integritate (ANI) a fost aleasă ieri, 10 decembrie 2018, să ocupe poziția de Vicepreședinte al Rețelei pentru Integritate (Network for Integrity), alături de Înalta Autoritate pentru Transparența Vieții Publice (https://www.hatvp.fr/) din Franța, care va ocupa funcția de Președinte, pentru un mandat de doi ani.

Alegerea ANI ca Vicepreședinte, de către membrii Rețelei pentru Integritate, a avut loc în cadrul celei de-a doua sesiuni plenare a organizației, care se desfășoară în această perioadă în Mexic.

Împreună cu partenerii francezi, ne propunem ca în următorii doi ani să promovăm Rețeaua pentru Integritate la nivel internațional, inclusiv prin atragerea de noi membri și prin creșterea vizibilității asupra activităților pe care le desfășurăm. Obiectivul principal al Rețelei rămâne, fără doar și poate, implicarea continuă în ceea ce privește dezvoltarea culturii de integritate, etica și transparența la nivel internațional”, a declarat Bogdan Stan, Președintele ANI, în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului.

Rețeaua pentru Integritate (http://www.networkforintegrity.org/) reprezintă o inițiativă internațională formată din 14 instituții independente cu rol în prevenirea corupției de pe 4 continente, înființată la Paris în urmă cu doi ani, cu scopul de a promova principiile de bună guvernare.

Rețeaua pentru Integritate este prima platformă internațională care vizează exclusiv domeniul integrității și, alături de ANI, este formată din instituții din Franța, Grecia, Ucraina, Letonia, Coreea de Sud, Peru, Mexic, Senegal etc., autorități cu atribuții în managementul declarațiilor de avere și de interese, prevenirea și sancționarea conflictelor de interese, a incompatibilităților sau a averilor nejustificate.

Platforma a fost creată cu scopul de a facilita schimbul de experiență și de bune practici în domeniul transparenței declarațiilor de avere și de interese, a metodelor de investigare a incidentelor de integritate și de a crea cadrul necesar pentru a ajuta statele care doresc să implementeze sisteme similare de integritate.
 
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE





Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024