COMUNICAT - Incompatibilitate – ȘILOCHI ȘTEFAN, Primar al orașului Târgu Ocna, Județul Bacău

22 octombrie 2018, 10:00
 
 
Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că ȘILOCHI ȘTEFAN, Primar al orașului Târgu Ocna, Județul Bacău, s-a aflat în stare de incompatibilitate în mandatul 2012 – 2016, întrucât a exercitat simultan funcția de primar și calitatea de titular în cadrul „Șilochi Ștefan Întreprindere Individuală”, semnând în această calitate diferite documente (în vederea obținerii tranșelor II – V din proiectul „Fermă de semi-subzistență a Î.I. Șilochi Ștefan în orașul Tg. Ocna, jud. Bacău”).
 
 
            Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia: „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] g) calitatea de comerciant persoană fizică autorizată […]și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ, potrivit căruia: „Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție”.
 
 
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. ȘILOCHI ȘTEFAN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.
 
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.
 
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024