COMUNICAT - Incompatibilitate și conflict de interese administrativ – 10 aleși locali

24 iulie 2018, 09:00
 
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 10 foști și actuali aleși locali, după cum urmează:
 
  
 
1. SANDU ION, Primar al comunei Perișani, Județul Vâlcea
 
 
 
 
INCOMPATIBILITATE
În perioada 15 octombrie 2012 – 30 iunie 2014 a deținut simultan funcția de primar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Şcolii Profesionale Comuna Perișani, Județul Vâlcea, încălcând  astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 
2. MOȚICA ANA LENUȚA, Primar al comunei Gurahonț, Județul Arad
 
 
 
 
INCOMPATIBILITATE
În perioada 04 septembrie 2012 – 09 aprilie 2014 a exercitat simultan funcția de primar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului „Ioan Buteanu” Gurahonț, Județul Arad, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 aplicabile în perioada supusă evaluării și ale dispozițiilor art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ.
 
3. MAGHEȚI NICOLAE, Viceprimar al comunei Zorlențu Mare, Județul Caraș-Severin
 
 
 
 
INCOMPATIBILITATE
În perioada 2012 – 2016 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică - reprezentant al „Magheți Nicolae Întreprindere Familială”, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) și ale art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.
 
4. CHIVU LAURENȚIU, fost Viceprimar, actual Consilier Local în cadrul Consiliului Local al orașului Rovinari, Județul Gorj
 
 
 
 
INCOMPATIBILITATE
În perioada 27 august 2014 – 04 septembrie 2015 a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Gheorghe Tătărescu Rovinari, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 
5. UNGUREANU GHEORGHE IRINEL, fost Viceprimar, actual Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Drăguțești, Județul Gorj
 
 
INCOMPATIBILITATE
În perioada 29 iunie 2012 – 10 februarie 2014 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator unic în cadrul S.C. Virgis Iris S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 
6. PLUJAR ION-SEBASTIAN, fost Viceprimar, actual Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Ramna, Județul Caraș-Severin
 
 
 
 
INCOMPATIBILITATE
În perioada 2012 – 2016 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică - reprezentant al „Plujar Sebastian Întreprindere Familială”, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) și ale art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.
 
7. BUGĂRIN NATALIA-LAVINIA, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Brebu, Județul Caraș-Severin
 
 
 
 
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În exercitarea mandatului de consilier local (2012 – 2016) a luat parte la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local, deși avea printr-o rudă de gradul I (mama sa) un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor Consiliului Local.
 
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 77 din Legea        nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea        nr. 215/2001.
 
8. BÎRSĂNEL LIVIU, fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Răsmirești, Județul Teleorman
 
 
 
 
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În data de 14 septembrie 2012 a votat în mod favorabil pentru adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local privind asocierea cu Asociația Sportivă „Voința” Răsmirești și darea spre administrare sub formă de comodat a terenului de fotbal din proprietatea Consiliului Local, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, întrucât deținea la acea dată calitatea de președinte al asociației.
 
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, ale art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2011 şi ale art. 75, lit. b) și f) şi art. 77 din Legea nr. 393/2004.
 
9. PAȘOL NICOLAI, fost Consilier local și fost Viceprimar al orașului Mizil, Județul Prahova
 
 
 
 
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În exercitarea mandatului de consilier local (2016 - 2020) a luat parte, în data de 27 aprilie 2017,la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local prin care a fost aprobată constituirea unei căi de acces pentru S.C. Padores S.R.L., societateal cărei asociat unic și administrator este persoana evaluată.
 
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, ale art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și ale art. 77 din Legea nr. 393/2004.
 
De asemenea, menționăm faptul că în data de 15 februarie 2018, Agenția Națională de Integritate a constatat și starea de incompatibilitate în cazul lui PAȘOL NICOLAI, în calitate de fost viceprimar al orașului Mizil, Județul Prahova (goo.gl/yy4jCe).
 
10. MIHAI ANDREEA MARTINA, fost Consilier Local al municipiului Orșova, Județul Mehedinți
 
 
 
 
INCOMPATIBILITATE
În perioada 23 iunie – 03 august 2016 a exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Consiliului Local, în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Orșova, Județul Mehedinți, încălcând astfel  dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea 161/2003.
 
 
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.MAGHEȚI NICOLAE, BÎRSĂNEL LIVIU și MIHAI ANDREEA MARTINA nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
 
 
Persoanele menționate au încălcat următoarele prevederi legale:
 
·  art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative”;
 
 
·  art. 71 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitate, integritate, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public”;
 
 
· art. 77 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Conflictele de interese pentru preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene sau consilierii locali si judeţeni sunt prezăzute în art. 46 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare”;
 
  
·  art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice; […] g) calitatea de comerciant persoană fizică autorizată”;
 
 
·  art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcții și calități: […] c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv. ”;
 
 
·  art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție”;
 
 
·  art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, potrivit căruia„Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”;
 
 
·  art. 75, lit. b) și f) din Legea nr. 393/2004, potrivit căruia„Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice locale din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: […] b) orice persoană fizică sau juridică cu care au o relaţie de angajament, indiferent de natura acestuia; […] f) o asociaţie sau fundaţie din care fac parte”;
 
 
·  art. 77 din Legea nr. 393/2004, potrivit căruia„(1) Consilierii judeţeni şi consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii; (2) În situaţiile prevăzute la alin. (1), consilierii locali şi consilierii judeţeni sunt obligaţi să anunţe, la începutul dezbaterilor, interesul personal pe care îl au în problema respectivă”.
 
 
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.
 
„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
  
Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024