COMUNICAT - Incompatibilitate – 4 persoane cu funcție de conducere din sistemul medical

23 mai 2018, 10:00
 
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a patru persoane cu funcție de conducere din sistemul medical, după cum urmează:
 
 
    1. GANDĂ RADU VIOREL, Manager al Spitalului Municipal Orșova
 
INCOMPATIBILITATE
În perioada 14 ianuarie 2013 – 31 decembrie 2016 a exercitat simultan funcția de manager spital și pe cea de medic specialist medicină de familie în cadrul Cabinet Medical Individual Dr. Ganda Radu Viorel.
 
Astfel, persoana evaluată, a încălcat dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. a) și c) din Legea 95/2006.
 
    2. PÎRȘCOVEANU EDITH IMOLA, Șef laborator Anatomie Patologică în cadrul Spitalului Obstetrică Ginecologie Ploiești
 
INCOMPATIBILITATE
Începând cu data de 22 noiembrie 2016, exercită simultan funcția de șef laborator Anatomie Patologică în cadrul Spitalului Obstetrică Ginecologie Ploiești și calitatea de administrator în cadrul S.C. Edmedica Expert S.R.L. (având ca obiect de activitate „activități de asistență medicală specializată”).
 
Astfel, persoana evaluată, a încălcat dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. g) și art. 185, alin. (15)  din Legea 95/2006.
 
3. LUPUȘORU MIRCEA OVIDIU DENIS, Director medical în cadrul Spitalului de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”
 
INCOMPATIBILITATE
În perioada 10 martie – 18 octombrie 2017 a deținut simultan funcția de Director medical în cadrul Spitalului de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos” și calitatea de asociat unic, respectiv funcția de administrator C.M.I. Dr. Lupușoru Mircea Ovidiu Denis S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 181, alin. (9) și ale art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006.
 
4. ANDREI KELEMEN, fost Manager al Spitalului Municipal Târgu Secuiesc, Județul Covasna
 
INCOMPATIBILITATE
În perioada 21 iunie 2012 – 21 decembrie 2016 a deținut simultan funcția de manager al Spitalului Municipal Târgu Secuiesc, Județul Covasna și pe cea de consilier local al Consiliului local al municipiului Târgu Secuiesc, Județul Covasna, încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.
 
 
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
Persoanele menționate au încălcat următoarele prevederi legale: 
 
·  art. 178, alin. (1), lit. a), c), g) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: lit. a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică, […] lit. c) exercitarea oricărei activități […], inclusiv cele neremunerate […] lit. g) exercitarea funcţiei de membru în organele de conducere, administrare şi control în societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”;
 
·  art. 181, alin. (9) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „Dispoziţiile art. 178 alin. (1) lit. b)- g) referitoare la incompatibilităţi și ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, și ale art. 178 alin. (4) și (5), se aplică în mod corespunzător și persoanelor care ocupă funcții specifice comitetului director”;
 
·  art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „Dispoziţiile art. 178 alin. (1) lit. c), d), e) și g) referitoare la incompatibilităţi şi ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancțiunea rezelierii contractului de administrare și a plății de despăgubiri pentru daunele cauzate spitalului, în condițiile legii, se aplică şi șefilor de secție, de laborator și de serviciu medical din spitalele publice”.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.
 
„Persoana […] față de care s-a constatat  […]  starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.
 
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024