COMUNICAT - Incompatibilitate, conflict de interese administrativ și fals în declarații – 11 aleși locali

19 aprilie 2018, 09:30
 
 
 
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă și fals în declarații în cazul a 11 foști și actuali aleși locali, după cum urmează:
 

 
 
1. COSTEA VASILE, primar al comunei Coteana, Județul Olt
 
 
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În perioada exercitării mandatului de viceprimar a făcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor, întocmind și semnând o serie de documente care au stat la baza încheierii unor contracte de lucrări între Consiliul Local al comunei Coteana și S.C. RO Construct M.C. S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fratele persoanei evaluate deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic).
 
Valoarea totală a contractelor derulate între Consiliul Local al comunei Coteana, județul Olt și S.C. RO Construct M.C. S.R.L. este de 91.500 lei.
 
Astfel, persoana evaluată, a încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 75 din Legea nr. 393/2004.
 
2. PISICA DĂNUȚ, viceprimar al comunei Maglavit, Județul Dolj
 
 
INCOMPATIBILITATE
Începând cu data de 27 iunie 2012 deține și exercită simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică („Pisica Danut Persoană Fizică Autorizată”), încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin.