Comunicat Network for Integrity – Agenția Națională de Integritate / Press release Network for Integrity – National Integrity Agency

11 decembrie 2017, 09:35

logo_eng_rvb

LogotipANI_80x25mm_PtrA4.wmf

logo_fr_rvb

  

11 decembrie 2017

 

Rețeaua pentru Integritate

Comunicat de presă

Ziua Internațională Anticorupție

Rețeaua pentru Integritate urează bun-venit unui nou membru

 

Cu ocazia zilei de 9 decembrie 2017, data aniversară de adoptare a Convenției Națiunilor Unite împotriva corupției din 2003 de la Mérida, Ziua Internațională Anticorupție reprezintă o bună oportunitate de a crește nivelul de conștientizare în rândul cetățenilor cu privire la consecințele corupției. Conform Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, peste 2.600 de miliarde de dolari sunt deturnate în fiecare an.

În contextul în care Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație, ajutat de alți 96 parteneri media, a publicat “Paradise Papers”, în data de 5 noiembrie 2017, în plină desfășurare a cazului “Lava Jato” din Brazilia, la un an de la punerea sub acuzare a președintelui Republicii Korea și la un an și jumătate de la lansarea “Panama Papers”, amintind doar câteva exemple, lupta împotriva corupției rămâne o problemă stringentă în toată lumea.

În toate aceste cazuri, înalți demnitari au fost implicați. La nivel global, integritatea demnitarilor și a funcționarilor publici, a devenit o chestiune cheie în societate. Transparența, etica în viața publică și răspunderea oficialilor reprezintă un subiect ce implică mari așteptări din partea cetățenilor.

În acest context, la un an de la înființarea Rețelei pentru Integritate (Network for Integrity), la Paris, în data de 9 decembrie 2016, din care Agenția Națională de Integritate face parte în calitate de membru fondator, Rețeaua își reafirmă angajamentul de a lupta împotriva corupției și de a promova integritatea, etica și transparența în viața publică.

În această zi, cei 13 membrii fondatori sunt încântați să ureze bun-venit în Rețea a unei noi instituții independente, Comisia de Etică pentru Înalți Oficiali a Armeniei și împreună reafirmă dorința de a împărtăși bunele practici și de a coopera, pentru a înfrunta mai bine provocările generate de fenomenul corupției, la nivel local, național, regional și internațional.

Pentru mai multe informații despre Rețea:

Rețeaua de Integritate este o inițiativă internațională compusă din 14 instituții independente, care au misiunea comună de a promova etica, transparența și integritatea în sectorul public. Bazându-se pe schimbul de experiențe și pe cooperarea tehnică, Rețeaua permite membrilor săi să discute într-o manieră liberă probleme referitoare la activitățile curente și să găsească la nivelul omologilor, soluții pentru provocările pe care le au de înfruntat.

Pagina de Internet: www.networkforintegrity.org

Twitter: @work4integrity

Email: secretariat@networkfo