Precizări privind declaraţiile domnului ROBERT SORIN NEGOIȚĂ, Deputat în Parlamentul României

17 decembrie 2010, 13:33

Având în vedere declaraţiile domnului Robert Sorin NEGOIȚĂ, Deputat în Parlamentul României, difuzate în mass-media în data de 16 decembrie 2010, prin care acesta susține că Agenția Națională de Integritate a dezinformat opinia publică, afirmând faptul că „Acum un an de zile spuneau despre mine că am fals în declaraţii, că mi-am ascuns nişte lucruri. Parchetul mi-a dat dreptate, n-am nicio problemă cu declaraţia de avere, am NUP”, pentru corecta și completa informare a opiniei publice, Agenția Națională de Integritate face următoarele precizări:

1) La data de 16 aprilie 2010, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către domnul Robert Sorin NEGOIȚĂ, Deputat în Parlamentul României, a infracţiunii de fals în declarații, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal.

2) Rezoluția procurorului de caz reține faptul că există omisiuni în completarea declarațiilor de avere, raportate la cele menționate în actul de constatare emis de Agenția Națională de Integritate la data de 16 aprilie 2010. În acest sens, soluția dispusă are în vedere că faptele comise, respectiv omisiunile din declarațiile de avere, nu au fost săvârșite cu intenție.

3) Având în vedere faptul că soluția de neîncepere a urmăririi penale, dispusă în cazul domnului Robert Sorin NEGOIȚĂ, nu este definitivă, Agenția Națională de Integritate va formula plângere împotriva acesteia, în conformitate cu art. 278, alin. 3 din Codul de procedură penală.

4) Potrivit art. 5, alin. 3, lit. c) din Legea nr. 144/2007, în forma aflată în vigoare la data sesizării Parchetului în cazul domnului Robert Sorin NEGOIȚĂ, Agenția „suspendă verificarea și sesizează organele de urmărire penală, în situația în care se constată existența unor probe sau indicii temeinice privind săvârșirea unor fapte penale”.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 17 decembrie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024