Comunicat privind lansarea versiunii complete a Portalului declarațiilor de avere și de interese

6 octombrie 2010, 10:09

Versiunea beta a Portalului declarațiilor de avere și de interese – „http://declaratii.integritate.eu” – a fost înlocuită cu o versiune completă, care prezintă facilități de căutare avasată.

Astfel, în cadrul Portalului au fost inserate o serie de filtre pentru accesarea declarațiilor de avere sau de interese, după cum urmează: categorie instituție, subcategorie instituție, instituție standard, categorie funcție, subcategorie funcție, funcție standard, localitate, județ, tip declarație, an, nume și prenume.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, Agenția are obligația de a publica pe propria pagină de Internet toate declarațiile de avere și de interese transmise de cei care au obligația de a completa astfel de documente.

De asemenea, potrivit recomandărilor Comisiei Europene, „sistemul de procesare a datelor (în care Portalul este parte integrantă) va asista Agenţia Naţională de Integritate în dezvoltarea unei abordări punctuale şi strategice în procesul de identificare a sectoarelor vulnerabile şi a cazurilor investigate”.

Conform celui mai recent Raport al Comisiei Europene, „îmbunătățirile aduse sistemului informatic au sporit eficiența Agenției Naționale de Integritate”.

Portalul declarațiilor de avere și de interese (http://declaratii.integritate.eu) conține, în prezent, un număr de 1.602.412 declarații de avere și de interese, aferente anilor fiscali 2007, 2008 și 2009, urmând a fi în permanenţă actualizat, atât pe componenta numărului de documente, cât și pe cea a nomenclatoarelor de funcții și instituții publice.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 06 octombrie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024