Precizări privind declaraţiile domnului Mircea DINESCU, difuzate în mass-media

15 septembrie 2010, 12:43

Având în vedere informațiile difuzate în mass-media cu privire la afirmațiile domnului Mircea DINESCU, conform cărora "… eu şi CNSAS am dat în judecată ANI. Toate dosarele la care eu am participat în ultimii ani pot fi reluate, adică toţi securiștii dovediţi pot face contestaţie, bănuiesc că tot subterfugiu asta a fost văzut de cei de la ANI, pentru că hai să fim serioşi, faptul că eu am o ferma de capre şi că sunt incompatibil, este ridicola povestea", pentru corecta şi completa informare a opiniei publice, Agenţia Naţională de Integritate face următoarele precizări:

1. Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.) nu este parte în procesul aflat pe rolul Curții de Apel București și care are ca obiect contestația domnului Mircea DINESCU, formulată, conform legii, împotriva actului Agenției Naționale de Integritate prin care a fost constatată starea de incompatibilitate în care acesta se află.

2. Starea de incompatibilitate constă în deținerea simultană de către domnul Mircea DINESCU, începând cu data de 27.03.2006, a calității de membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.), cât și a funcţiei de administrator al unor societăți comerciale.

3. Rămânerea definitivă și irevocabilă a hotărârii judecătorești privind constatarea stării de incompatibilitate în cazul domnului Mircea DINESCU nu produce, în niciun fel și sub nicio formă, vreun efect juridic asupra deciziilor la luarea cărora acesta a participat în exercitarea mandatului de membru al Colegiului C.N.S.A.S. Subliniem faptul că hotărârea judecătorească nu este opozabilă C.N.S.A.S. și, mai mult, nu există niciun temei legal care să justifice afirmațiile domnului Mircea DINESCU privind efectele juridice ale hotărârii judecătorești privind constatarea stării de incompatibilitate asupra deciziilor C.N.S.A.S.

4. Sancțiunea aplicabilă, în cazul rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care este respinsă contestația domnului Mircea Dinescu, o constituie eliberarea din funcția de demnitate ocupată, potrivit dispozițiilor art. 25, alin. (3) din Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative. Așa cum am menționat, această sancțiune nu produce efecte asupra deciziilor C.N.S.A.S.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 15 septembrie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024