Comunicat privind vizita de studiu a reprezentanților S.C.P.C. din Republica Macedonia

13 septembrie 2010, 15:52

În perioada 6 – 10 septembrie 2010, a avut loc vizita la sediul Agenției Naționale de Integritate a delegației Comisiei pentru Prevenirea Corupției din Republica Macedonia.

Vizita de studiu a fost organizată cu sprijinul TAIEX (Asistenţa Tehnică şi Schimb de Informaţii), instrument al Comisiei Europeane, și a avut ca scop dezvoltarea și îmbunătățirea practicilor instituționale din sistemul de declarare a averilor și a intereselor din Republica Macedonia, prin realizarea schimbului de experiență cu o instituție cu competențe similare din Uniunea Europeană, în speță, Agenția Națională de Integritate.

Delegația a fost primită de către domnul Horia GEORGESCU, Secretar General al Agenției Naționale de Integritate. În cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte privind intensificarea relațiilor de colaborare în materie de schimb de experiență și bune practici între cele două instituții.

De asemenea, membrii delegației macedonene au participat la o serie de întâlniri de lucru cu inspectorii de integritate ce au vizat discuții referitoare la organizarea și funcționarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi rezultatele înregistrate de instituție în contextul luptei împotriva corupției.

Din delegația Comisiei pentru Prevenirea Corupției din Republica Macedonia au făcut parte doamna Ljubinka MARKOVA MURATOVSKA (Membru al Comisiei), și domnii Cvetko MOJSOSKI (Membru al Comisiei), Vlatko IVANOV (Consilier) și Adem ZUBERI (Expert IT).

Înființată în anul 2002, Comisia pentru Prevenirea Corupției are competențe în depozitarea, monitorizarea depunerii la termen și verificarea conținutului declarațiilor de avere. În vederea armonizării legislației din Macedonia cu Acquis-ul Comunitar, Legea privind prevenirea corupției și Legea pentru prevenirea conflictului de interese vor fi modificate.

Vizita delegaţiei Comisiei pentru Prevenirea Corupţiei din Republica Macedonia Vizita delegaţiei Comisiei pentru Prevenirea Corupţiei din Republica Macedonia
Vizita delegaţiei Comisiei pentru Prevenirea Corupţiei din Republica Macedonia Vizita delegaţiei Comisiei pentru Prevenirea Corupţiei din Republica Macedonia

 
AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 13 septembrie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024