Invitaţie de presă - dezbatere internaţională cu privire la priorităţile A.N.I.

8 septembrie 2010, 14:36

Invitaţie de presă - dezbatere internaţională cu privire la priorităţile Agenţiei Naţionale de Integritate, după adoptarea noii legi de funcţionare
 
După o perioadă tensionată din punct de vedere legislativ şi politic cu privire la funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) din România, instituţia are acum o lege cadru în baza căreia îşi va desfăşura activitatea în continuare.
 
Pentru a defini mai bine priorităţile Agenţiei Naţionale de Integritate învăţând inclusiv din experienţa de prevenire şi combatere a conflictelor de interese şi incompatibilităţilor la nivelul funcţiilor publice dintr-o serie de ţări membre şi candidate UE, Institutul pentru Politici Publice (IPP) şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI) organizează joi şi vineri, 9 – 10 septembrie 2010, la Bucureşti, Conferinţa regională: Mecanisme eficiente de prevenire şi combatere a conflictelor de interese şi incompatibilităţilor. Evenimentul va avea loc la Hotelul J.W Marriott din Bucureşti, salonul A, între orele 09:30 – 16:00.
 
Evenimentul, cu participare internaţională, va fi deschis de Ministrul Justiţiei din România, domnul Cătălin Predoiu, la dezbaterile care vor viza, printre altele, rolul instituţiilor în investigarea incompatibilităţilor şi conflictelor de interese sau rolul Parlamentelor în adoptarea unei legislaţii eficiente, participând, din România, Preşedintele ANI, domnul Cătălin Macovei, experţi independenţi, secretari de stat, procurori, parlamentari, lideri ai unor prestigioase ONG-uri.
 
De asemenea, vor lua cuvântul experţi din ţări din regiune, implicaţi în prevenirea şi combaterea conflictelor de interese, printre care punctăm prezenţa în România a domnului Pawel Wojtunik, Şeful Biroului Central Anticorupţie din Polonia, dar şi a altor înalţi oficiali reprezentând structuri omoloage ale ANI din Letonia, Bulgaria, Turcia şi Macedonia. Domniile lor vor sosi în ţara noastră însoţiţi de lideri de structuri neguvernamentale din aceleaşi ţări, astfel că discuţiile vor permite atât o abordare instituţională, cât şi non – guvernamentală.
 
Dezbaterile vor avea loc în limbile română şi engleză, cu traducere simultană.
 
La eveniment este invitată şi presa alături de care ne dorim să aducem în dezbatere teme importante pentru activitatea instituţiei din România în perioada următoare, pe fondul unor aşteptări sporite faţă de eficienţa şi independenţa acţiunilor sale, după recent încheiatele dezbateri din spaţiul public.

Bucureşti, 8 septembrie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024