Precizări privind ştirea apărută pe 12 iunie, ora 13:43, pe fluxul de ştiri al agenţiei Mediafax

12 iunie 2009, 18:05

Având în vedere ştirea apărută astăzi, 12 iunie, ora 13:43, pe fluxul de ştiri al agenţiei Mediafax, intitulată: ’’Peste 200 de amenzi ale ANI au fost anulate de Judecătoria Sectorului 1, o parte chiar prin decizii definitive ale Tribunalului Bucureşti, instanţele apreciind că simpla constatare a faptului că termenul depunerii declaraţiiilor de avere a fost depăşit nu înseamnă că s-a făcut o verificare”, pentru o corectă şi completă informare a opiniei publice, Agenţia Naţională de Integritate face următoarele precizări:

a. Până în prezent, au fost sancţionate contravenţional 2.080 persoane, pe rolul instanţelor de judecată fiind înregistrate un număr de 850 plângeri contravenţionale, formulate de către persoanele sancţionate de Agenţia Naţională de Integritate.

b. Dintre acestea:

- în 42 de cauze au fost anulate procesele-verbale de contravenţie, instanţele de judecată pronunţând sentinţe irevocabile;

- în 194 de dosare a fost menţinută soluţia de aplicare a sancţiunii contravenţionale, instanţele de judecată pronunţând sentinţe irevocabile;

- 614 dosare se află încă pe rolul instanţelor judecătoreşti, în diferite stadii (fond, recurs).

c. Agenţia Naţională de Integritate a formulat recurs în toate cauzele în care instanţele de judecată au hotărât anularea proceselor-verbale de contravenţie.

d. Sentinţa pronunţată pe fondul cauzei de către Judecătoria Sectorului 1, Bucureşti, în cazul doamnei avocat Alice Drăghici, a fost atacată cu recurs în data de 10 iunie 2009.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 12 iunie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024