COMUNICAT - Incompatibilitate, conflict de interese administrativ și penal, fals în declarații și înșelăciune – 18 foști și actuali aleși locali

15 noiembrie 2016, 09:15

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă și penală, precum şi indicii privind săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii şi înşelăciune în cazul a 18 foști și actuali aleși locali, după cum urmează:

 

            1.   VOINEA MARIN, primar al comunei Călugăreni, județul Giurgiu

INCOMPATIBILITATE

Se află în stare de incompatibilitate întrucât deține simultan funcția de primar (începând cu data de 19 iunie 2012) și calitatea de comerciant persoană fizică - membru al întreprinderii familiale Voinea V Sorica Întreprindere Familială, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) și art. 91, alin. (3), teza l din Legea nr. 161/2003.

                2. FARCAȘIU FLORIN, primar al Comunei Tîrnova, Județul Arad

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 29 iunie 2014 întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliile de Administrație ale Școlii Gimnaziale Tîrnova și Școlii Gimnaziale Agrișu Mare, Județul Arad, participând totodată, în calitate de reprezentant al Primăriei, la 33 de ședințe ale consiliilor de administrație ale celor două unități de învățământ.

 

Astfel,