Comunicat privind rămânerea definitivă a actului de constatare

19 aprilie 2010, 16:06

Actul de constatare emis de Agenția Națională de Integritate la data de 06.01.2010, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului IGNĂTESCU ION, Viceprimar al Comunei Tisău, Județul Buzău, a rămas definitiv, prin necontestare, în conformitate cu prevederile art. 48, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicată.

Curtea de Apel Ploiești a transmis Agenţiei faptul că domnul IGNĂTESCU ION nu a contestat, la instanţa competentă, actul prin care Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a domnului IGNĂTESCU ION.

Precizăm că, la data de 06.01.2010, Agenția a constatat faptul că domnul IGNĂTESCU ION s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28.06.2008-27.11.2009, întrucât a deţinut simultan atât funcţia de Viceprimar al Comunei Tisău, Județul Buzău, cât și calitatea de administrator și asociat la trei societăți comerciale.

Conform prevederilor art. 87, alin. (1), litera d) și litera g) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, „funcţia de primar şi viceprimar ... este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale,” și cu „calitatea de comerciant persoană fizică”.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie sau, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

Incompatibilităţile privind demnităţile publice şi funcţiile publice sunt cele reglementate de Constituţie, de legea aplicabilă autorităţii sau instituţiei publice în care persoanele ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică îşi desfăşoară activitatea, precum şi de dispozițiile Legii nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare.

Actul de constatare rămas definitiv, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului IGNĂTESCU ION, Viceprimar al Comunei Tisău, Județul Buzău, se regăsește pe pagina de Internet a Agenției (www.integritate.eu), la secțiunea „ACTE DE CONSTATARE”.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 19 aprilie 2010


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024