COMUNICAT - Incompatibilitate - QUINT FELICIA șef Secție Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, județul Caraș-Severin

19 septembrie 2016, 10:00

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că, în perioada 1 octombrie 2008 – 7 ianuarie 2015, QUINT FELICIA s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut simultan atât funcția de șef Secție Oftalmologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, județul Caraș-Severin, cât și funcția de administrator în cadrul S.C. OPHTHAQUINT S.R.L.


            Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 185, alin. (15) din Legea nr.95/2006 potrivit căruia: „Dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. b), c) și d) referitoare la incompatibilităţi şi ale art. 180, alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancțiunea  rezelierii contractului de administrare, se aplică şi șefilor de secție, de laborator și de serviciu medical din spitalele publice”/”Dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b), c) și d) referitoare la incompatibilități și ale art. 178, alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancțiunea rezilierii contractului de administrare, se aplică și șefilor de secție, de laborator și de serviciu medical din spitalele publice” și respectiv dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr.95/2006 potrivit căruia: „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate”.


            Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. QUINT FELICIA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.


            „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

 
            „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.


            Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum si al dreptului la apărare.

 

 

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024