Precizări privind ştirea apărută la data de 12 iunie, pe fluxul de ştiri al agenţiei Mediafax

12 iunie 2009, 16:39

Pentru o corectă şi completă informare a opiniei publice, Agenţia Naţională de Integritate face următoarele precizări:

Potrivit ştirii remise de către agenţia Mediafax, „instanţa a decis că procesul-verbal prin care Agenţia Naţională de Integritate a amendat-o pe avocata Alice Drăghici, fost membru al CNI, nu a fost întocmit corect, instanţa anulând actul ANI, care a sancţionat-o pe avocată pentru că nu şi-a depus declaraţia de avere în termen; Instanţa şi-a făcut publică decizia în cazul Drăghici, în care explică faptul că, după verificarea actului constator al contravenţiei, a stabilit că nu a fost întocmit cu respectarea condiţiilor de formă impuse de textul de lege sub sancţiunea nulităţii absolute”.

În fapt, pentru a putea produce efecte juridice, sentinţa prin care a fost anulat procesul-verbal de contravenţie trebuie să fie irevocabilă, potrivit dispoziţiilor art.37 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel că, în momentul de faţă, anularea procesului-verbal de contravenţie pe considerente ce ţin de forma actului şi nicidecum pe considerente ce privesc fondul cauzei nu este irevocabilă, fiind supusă recursului.

În consecinţă, sentinţa civilă pronunţată de Judecătoria Sectorului 1, ca instanţă de fond, urmează să fie analizată în recurs de Tribunalul Bucureşti.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 12 iunie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024