Comunicat - Conflict de interese penal - FRÎNCU RADU, fost președinte al directoratului Companiei de Asigurări-Reasigurări Exim România (CARE România) SA

15 iulie 2016, 12:00

Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către FRÎNCU RADU, fost președinte al directoratului Companiei de Asigurări-Reasigurări Exim România (CARE România) SA.

 
           La sfârșitul anului 2011, în calitate de președinte al directoratului FRÎNCU RADU a semnat și aprobat plata unor prime către personalul angajat al societății și membrii directoratului, inclusiv pentru sine, prin care s-a obținut un folos patrimonial în valoare de 43.000 lei (reprezentând „avans reținut prima”).


             Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 București în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către FRÎNCU RADU a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.


              Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare.


          Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.


AGENȚIA NAȚIONALÃ DE INTEGRITATE, 15 iulie 2016

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024