Comunicat - incompatibilitate și conflict de interese administrativ - 3 primari

8 iulie 2016, 09:00

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a trei primari, după cum urmează:

1.         GLONȚ ION, primar al comunei Drăcșenei, județul Teleorman

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În exercitarea mandatului de primar, a emis dispozițiile și a semnat contractele individuale de muncă privind angajarea soției sale în funcția de asistent personal în cadrul Serviciului Public Local de Asistență Socială al primăriei comunei Drăcșenei.       

 

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 70 și art.76 din Legea nr. 161/2003.

2.         VIȘOIU VALERIU, primar al comunei Săhăteni, județul Buzău

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 septembrie 2010 – 31 august 2011, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și de membru al Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „Gheorghe Hariton” Săhăteni, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

  3.       TĂTARU GHEORGHE, primar al comunei Bordești, județul Vrancea

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În exercitarea mandatului de primar, a emis un act administrativ (Expunerea de motive în baza căreia a fost adoptată concesionarea prin atribuire directă a unor suprafețe de pășune către Asociația Crescătorilor de Animale și Producătorilor Agricoli din comuna Bordești, județul Vrancea) și a încheiat un act juridic (Contractul de concesiune încheiat între asociație și Consiliul Local Bordești), care au produs un folos material pentru fiul său (în calitate de președinte și membru fondator al asociației).

 

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003 și art. 75, lit. a) din Legea  nr.  393/2004.


Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

Persoanele menționate au încălcat următoarele prevederi legale:

 

·  art. 70  din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”;

 

·  art. 76  din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”;

 

· art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de primar şi viceprimar, […] este incompatibilă cu: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”;

 

· art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate, sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție”.

 

· art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004, potrivit căruia „Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice locale din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soț, soție, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv”.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.  

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 8 iulie 2016

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024