Comunicat - avere nejustificată - 2 polițisti

29 iunie 2016, 09:00
Agenția Națională de Integritate a constatat existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate de către doi polițisti, după cum urmează:


1.            VLĂSCEANU GHEORGHE, funcționar public  cu statut special (polițist cu funcție de conducere) în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova

AVERE NEJUSTIFICATĂ

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 352.414 Lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 15 martie 2002 – 31 decembrie 2012 de către VLĂSCEANU GHEORGHE.

 

În cauză, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Ploiești, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției, de către VLĂSCEANU GHEORGHE.

 

2. GIURGI GHEORGHE PETRU, funcționar public cu statut special (subinspector de poliție) în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Maramureș

 

 

AVERE NEJUSTIFICATĂ

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 159.216 Lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 1 noiembrie 2007 – 31 decembrie 2013 de către GIURGI GHEORGHE PETRU.

 

În cauză, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției, de către GIURGI GHEORGHE PETRU.

 

De asemenea, au fost identificate indicii privind încălcarea dispozițiilor Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală, întrucât anumite venituri ale persoanelor evaluate ar putea proveni din prestarea unor activități artistice care nu au fost declarate în vederea impozitării, motiv pentru care Agenția Națională de Integritate a sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală.


Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 29 iunie 2016

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024