Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

12 iunie 2009, 15:19

Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că domnul ASMARANDEI AUREL se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține atât funcția publică de consilier juridic superior în cadrul Primăriei Municipiului București, cât și funcția de administrator la S.C. CYPHER ENVIRONMENTAL S.R.L.

Urmare a nedepunerii declarațiilor de avere și de interese în termenele prevăzute de Legea nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, domnul Asmarandei Aurel a fost sancționat contravențional, conform prevederilor legale, cu amendă în cuantum de 500 Lei, fiind declanșată din oficiu și procedura de control, în temeiul art. 52, alin. (1) din același act normativ.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că domnul Asmarandei Aurel se află în incompatibilitate, întrucât deține atât funcția de administrator la S.C. CYPHER ENVIRONMENTAL S.R.L, societate înființată la data de 16.05.2008, cât și funcția de consilier juridic superior în cadrul Primăriei Municipiului București (începând cu data de 14.07.2003).

Conform art. 94, alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, ”funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: lit. c) în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în alte unități cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociații familiale sau ca persoană fizică autorizată”.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 12 iunie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024