Comunicat - conflict de interese administativ - TOLEA SANDU MARIUS, director executiv în cadrul D.S.V.S.A. Dâmboviţa

10 mai 2016, 14:00
Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către TOLEA SANDU MARIUS, director executiv în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa.

În calitate de director executiv în cadrul D.S.V.S.A. Dâmboviţa, TOLEA SANDU MARIUS a încheiat un contract privind asigurarea controlului oficial sanitar-veterinar cu S.C. REN-MAR S.R.L, şi un contract de prestări servicii executare analize de laborator cu S.C. ARC PROD S.R.L., societăţi comerciale în cadrul cărora soţia acestuia deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator.

Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 potrivit cãruia „Funcționarul public este în conflict de interese dacã se aflã în una din urmãtoarele situații: …c) interesele sale patrimoniale, ale soțului sau rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie sã le ia în exercitarea funcției publice”.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. TOLEA SANDU MARIUS a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinarã si se sancționeazã potrivit reglementãrii aplicabile demnității, funcției sau activitãții respective […]”.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum si al dreptului la apãrare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 10 mai 2016

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024