Comunicat - conflict de interese administrativ – IONESCU MARIANA, fost director executiv în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș

9 mai 2016, 09:00

 

Agenția Naționalã de Integritate a constatat încãlcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativã de cãtre IONESCU MARIANA, fost director executiv în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș, întrucât, în perioada exercitării funcţiei publice de conducere, a semnat mai multe documente în beneficiul soţului său şi al părinţilor săi.

La data de 22 august 2007, IONESCU MARIANA a avizat în beneficiul părinţilor săi, două Fișe tehnice „pentru obținerea Acordului de mediu în vederea emiterii Acordului Unic”.

De asemenea, în perioada 30 septembrie 2014 – 12 ianuarie 2015, a semnat un număr de 9 autorizații de mediu și 8 autorizări transporturi de deșeuri periculoase, pentru 10 societăți comerciale solicitante, având atașate documentației Rapoarte de încercare întocmite de S.C. LABORATOR DE ANALIZE GENERALE DE MEDIU MUNTENIA S.R.L.(societate comercială al cărei administrator este soțul persoanei evaluate).

Persoana evaluatã a încãlcat astfel dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 potrivit cãruia „Funcționarul public este în conflict de interese dacã se aflã în una din urmãtoarele situații: …c) interesele sale patrimoniale, ale soțului sau rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie sã le ia în exercitarea funcției publice”.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistatã sau reprezentatã de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. IONESCU MARIANA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinarã si se sancționeazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãții, funcției sau activitãții respective […]”.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum si al dreptului la apãrare.

AGENȚIA NAȚIONALÃ DE INTEGRITATE, 9 mai 2016

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024