Comunicat - incompatibilitate - PEPTAN MIHAI, consilier general

23 februarie 2016, 11:15

 

Agenția Naționalã de Integritate a constatat faptul cã PEPTAN MIHAI, consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, pe perioada exercitãrii mandatului, S.C. MINIMED SOLUTIONS S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat unic) a încheiat 33 de contracte în valoare totală de 438.030,39 Lei (aprox. 96.610,14 euro) cu trei spitale clinice din Mun. București („Sfântă Maria”, „Prof. Dr. Th. Burghele” și „Prof. Dr. Panait Sîrbu”). 

Spitalele se află în administrarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București - serviciu public înființat de Consiliul General al Mun. București, organizat ca instituție publică de interes local al Mun. București cu personalitate juridică, finanțată din bugetul local al Mun. București. 

Persoana evaluatã a încãlcat astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea 161/2003, potrivit cãruia   „Consilierii locali […] care au funcția de […] asociat […] la societãțile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unitãți administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte […] de furnizare de produse […]  cu autoritãțile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean respectiv ori cu societãțile comerciale înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective”,  precum și prevederile art. 91, alin. (3), teza I din același act normativ, potrivit cãruia „Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de  fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție”.

PEPTAN MIHAI a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. PEPTAN MIHAI a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

„Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […]  pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum și al dreptului la apãrare.

AGENȚIA NAȚIONALÃ DE INTEGRITATE, 23 februarie 2016

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024