Comunicat - incompatibilitate - BOLDEA VALENTIN, funcționar public în cadrul D.S.P. Galați

16 februarie 2016, 10:00

 

Agenția Naționalã de Integritate a constatat faptul cã BOLDEA VALENTIN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 februarie 2011 - 10 aprilie 2012, întrucât a exercitat simultan cu funcția publicã de conducere de director executiv în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Galați și funcția de medic în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei”.

 

În prezent, persoana evaluată deține funcția de consilier în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Galați.

 

BOLDEA VALENTIN a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate […] în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.

 

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. BOLDEA VALENTIN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apãrare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã si se sancționeazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãtii, functiei sau activitãtii respective […]”.

„Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agentia Nationalã de Integritate îsi exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidentialitãții, impartialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum si al dreptului la apãrare. 

 

AGENȚIA NAȚIONALÃ DE INTEGRITATE, 16 februarie 2016

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024