Comunicat - incompatibilitate - COCÎRLĂ DUMITRU, funcționar public

17 decembrie 2015, 13:00

Agenția Naționalã de Integritate a constatat încãlcarea regimului juridic al incompatibilitãților de cãtre COCÎRLĂ DUMITRU, referent - Compartimentul Registrul agricol, cadastru, urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei comunei Trivale Moșteni, jud. Teleorman, ca urmare a exercitãrii simultane de funcții, încãlcând, astfel, prevederile Legii nr. 161/2003.

COCÎRLĂ DUMITRU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 decembrie 2010 – 06 mai 2014, întrucât a exercitat, simultan cu funcția publică și activități autorizate în domeniile cadastrului, geodeziei și cartografiei, care sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, de pe urma cărora a obținut venituri în cuantum de 33.576 lei.

COCÎRLĂ DUMITRU încãlcând, astfel, dispozițiile art. 96 alin. (1) din Legea 161/2003, potrivit cãroraFuncționarii publici […] pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public […] potrivit fișei postului”.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. COCÎRLĂ DUMITRU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

„Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum și al dreptului la apãrare.

AGENȚIA NAȚIONALÃ DE INTEGRITATE, 17 decembrie 2015

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024