Comunicat - incompatibilitate - COSTIN VIORICA ADRIANA, Șef Secție Pediatrie în cadrul Spitalului Orășenesc Huedin

20 noiembrie 2015, 13:30

 

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către COSTIN VIORICA ADRIANA, fost Manager al Spitalului Orășenesc Huedin, Județul Cluj, actualmente Șeful Secției de Pediatrie din cadrul spitalului.

 

COSTIN VIORICA ADRIANA se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 24 mai 2014, întrucât deține, simultan, funcția de Șef al Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Orășenesc Huedin și funcția de administrator unic al S.C. LIFEMED S.R.L. (societate comercială având ca activitate principală „activități de asistență medicală generală”), încălcând, astfel, dispozițiile art. 184, alin. (12), coroborate cu prevederile art. 180 alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, și dispozițiile art. 185, alin. (15), coroborate cu cele ale art. 178, alin. (1) lit. b) din actul normativ menționat (după republicarea legii).

 

·         art. 184, alin. (12) din Legea nr. 95/2006, „Dispoziţiile art. 180 alin. (1) lit. b […] referitoare la incompatibilităţi […] sub sancțiunea rezilierii contractului de administrare, se aplică şi șefilor de secție, de laborator și de serviciu medical din spitalele publice”;

 

·         art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: […] exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate”;

 

·         art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, „Dispoziţiile art. 178 alin. (1) lit. b) […] referitoare la incompatibilităţi […] sub sancțiunea rezilierii contractului de administrare, se aplică şi șefilor de secție, de laborator și de serviciu medical din spitalele publice”;

 

·         art. 178, alin. (1) lit. b) din Legea nr. 95/2006, „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: […] exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate”.

 

De asemenea, COSTIN VIORICA ADRIANA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 ianuarie 2013 - 23 mai 2014, întrucât a deținut, simultan, funcția de Manager al Spitalului Orășenesc Huedin și funcția de administrator unic al S.C. LIFEMED S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1) lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate”.

 

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. COSTIN VIORICA ADRIANA nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare. 

 

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 20 noiembrie 2015

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024