Comunicat - incompatibilitate - 2 foști sau actuali aleși locali

10 septembrie 2015, 10:00

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către LOGHIN VASILE, fost Viceprimar al Comunei Pâncești, Județul Neamț, și PURCARU ALEXANDRU, Viceprimar al Comunei Botoșești-Paia, Județul Dolj, ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

1) LOGHIN VASILE s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2013 - 01 iulie 2015, întrucât a deținut, simultan cu funcția de Viceprimar al Comunei Pâncești, și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul LOGHIN VASILE PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căroraFuncţia de […] viceprimar […] este incompatibilă cu […] calitatea de comerciant persoană fizică”.

 

2) PURCARU ALEXANDRU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 septembrie 2013 - 11 aprilie 2014, întrucât a deținut, simultan cu funcția de Viceprimar al Comunei Botoșești-Paia, și calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale „EUFROSINA POPESCU”, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora  „Funcţia de […] viceprimar […] este incompatibilă cu […] funcţia de […] membru al consiliului de administraţie […] la instituţiile publice”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. PURCARU ALEXANDRU nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 10 septembrie 2015

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024