Comunicat - incompatibilitate - DIACONESCU FLORIN, consilier în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice

27 august 2015, 12:00

 

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către DIACONESCU FLORIN, consilier în cadrul Compartimentului Control Financiar din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (M.M.F.P.S.P.V.).


DIACONESCU FLORIN se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 aprilie 2003, întrucât, concomitent cu funcția de cenzor pe care o exercită în cadrul S.C. BIT S.A., a deținut / deține mai multe funcții publice în cadrul M.M.F.P.S.P.V. (consilier, director la Direcția Managementul Calității, director la Direcția Generală Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, consilier în cadrul Compartimentului Control Financiar). Activitatea desfășurată în calitate de cenzor în cadrul S.C BIT S.A. este în legătură indirectă cu atribuțiile pe care acesta le-a avut și le are în calitate de funcționar public, potrivit fișei postului.


DIACONESCU FLORIN a încălcat, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: […] în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată”, și dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarii […] pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici […] pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public […], potrivit fişei postului”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. DIACONESCU FLORIN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.


AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 27 august 2015

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024