Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița

10 iunie 2009, 13:26

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, a sesizat, la data de 10 iunie 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către domnul RUSU LIVIU-MIHAI, Președintele Consiliului Județean Bistrița, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Agenția s-a sesizat din oficiu ca urmare a faptului că domnul Rusu Liviu-Mihai nu a respectat dispozițiile legale privind regimul juridic al incompatibilităților, întrucât a deținut simultan atât funcția de administrator la societățile comerciale MONTANA ISLAZ S.R.L. și RUBIRA GRUP S.R.L., cât și pe cea de Președinte al Consiliului Județean Bistrița.

În urma verificărilor, au rezultat următoarele:

- În declarația de interese completată la data de 25.06.2008 și depusă în calitate de Președinte al Consiliului Județean Bistrița, acesta nu menționează nici calitățile de asociat, administrator și reprezentant al S.C. RUBIRA GRUP S.R.L și nici funcția de administrator al S.C. MONTANA ISLAZ S.R.L.;

- În declarația de interese datată 10.04.2005, completată de acesta în calitate de Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Bistrița, domnul Rusu Liviu-Mihai nu menționează la titlul 2: ”Calitatea de membru în organele de conducere, administrare și control ale societăților comerciale, regiilor autonome, companiilor/societăților naționale, instituțiilor de credit, grupurilor de interes economic, asociațiilor sau fundațiilor sau al altor organizații neguvernamentale” funcția de administrator al S.C. MONTANA ISLAZ S.R.L.;

- Potrivit titlului 7: ”funcțiile deținute în cadrul societăților comerciale, autorităților sau instituțiilor publice de către soț/soție” din declarația privind interesele personale ale alesului local din data de 25.08.2005, completată în calitate de consilier județean, doamna RUSU GEORGETA, soția domnului Rusu Liviu-Mihai, deține calitatea de administrator la S.C. MONTANA ISLAZ S.R.L., mențiune ce nu corespunde adevărului, conform informațiilor transmise Agenției de către instituțiile competente.

Aceste aspecte constituie indicii temeinice privind săvârșirea de către domnul Rusu Liviu-Mihai a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 10 iunie 2009


Related news: Back

11 984 354

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 15.04.2024