Comunicat - incompatibilitate, conflict de interese administrativ și penal - 4 foști sau actuali aleși locali

22 iunie 2015, 15:00

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a patru foști sau actuali aleși locali (2 primari și 2 foști primari).

 

Lista nominală a celor patru foști sau actuali aleși locali în cazul cărora Agenția a constatat starea de incompatibilitate, precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală:

1. ODOBIȘTEANU RODICA MIRELA Fost Primar al Comunei Buhoci, Jud. Bacău

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de primar, a semnat un contract de concesionare încheiat între Primăria Comunei Buhoci, reprezentată de persoana evaluată, în calitate de concedent, și soțul persoanei evaluate, în calitate de concesionar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.

2. VOINA LEOREAN CASIAN Primar al Comunei Peștișu Mic, Jud. Hunedoara

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 - 01 aprilie 2011, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și funcția de administrator al S.C. CASICOM STILL S.R.L., respectiv calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul VOINA LEOREAN CASIAN P.F., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003.

3. BARBU CONSTANTIN Fost Primar al Comunei Vârtop, Jud. Dolj

CONFLICT DE INTERESE PENAL

În calitate de primar, a semnat macheta privind repartizarea personalului de recensământ, înaintată către Direcția Județeană de Statistică Dolj, în perioada efectuării recensământului populației și al locuințelor din România în anul 2011, recenzorul șef fiind soția sa.

 

Astfel, soția persoanei evaluate a fost angajată printr-o convenție civilă de prestări servicii să desfășoare activități de recenzor șef în perioada 19 octombrie - 05 noiembrie 2011. Ca urmare a desfășurării acestei activități, soția sa a obținut venituri în cuantum de 756 Lei.

 

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești, Jud. Dolj, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1)  din Codul Penal al României.

4. PUGNA IOAN Primar al Comunei Negrilești, Jud. Bistrița-Năsăud

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada iunie - decembrie 2008, a semnat, în calitate de primar, trei dispoziții privind activitatea soției sale în cadrul Primăriei Comunei Negrilești:

-  Dispoziția privind suspendarea raportului de serviciu al soției sale, Secretar al Comunei Negrilești;

-  Dispoziția privind modificarea dispoziției primarului referitoare la suspendarea raportului de serviciu al soției sale, Secretar al Comunei Negrilești;

-  Dispoziția privind modificarea raportului de serviciu al soției sale, prin mutare definitivă în funcția publică de execuție de consilier superior.

 

În perioada iunie 2008 - 31 decembrie 2014, soția sa a obținut de la Primăria Comunei Negrilești venituri din salarii în cuantum de 118.547 Lei.

 

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.



Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

Persoanele menționate au încălcat următoarele prevederi legale:

 

 

·   art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Primarii […] sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I”;

 

 

·   art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcția de primar […] este incompatibilă cu […] funcția de […] administrator, membru al consiliului de administrație […] la societățile comerciale […] precum și la instituțiile publice; calitatea de comerciant persoană fizică […]”;

 

 

 

·   art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004, potrivit căruia „Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soț, soție, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv […]”;

 

·   art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani, sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

 

 

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

 

 

„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

 

 

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

 

 

 

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 22 iunie 2015

 

 

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024